الخميس، 5 يناير 2012

بطة بالبرتقال

 بطة بالبرتقال مع مبروم وصينية بطاطس وشوربة مشروم بالكريمة
ونبدأ بالطريقة الاولى
بطة بالبرتقال
المقادير
بطة
مكونات تلميع البطة:
دقيق،خل، زيت زيتون،ملح وفلفل وزنجبيل بودر
الحشو:
بصل جوليان وقشر برتقال مبشور او جوليان جزر جوليان صوبع زبدة ملح وفلفل وزنجبيل بودر
بوكية جارنية:
الخضار الذى سيوضع بالصينية تحت البطة
جزر جوليان وبصل جوليان وملح وفلفل وحبهان ولورى وبشر برتقال ونصف كوب عصير برتقال
كرافس وصوبع زبدة

اولا البطة مغسولة جيدا ومتنضفة من كل الريش


ثم  حضرنا الخضار للحشو


وهنا البوكية جارنية






 خطوات تحضير البطة
نغسل البطة جيدا بالدقيق من كل الجهات ثم الخل وزيت الزيتون ثم الملح والفلفل والزنجبيل من بره وجوا




 الحشو
تحشى البطة بالطبق المحضر لحشو البطة نملاها كويس ومعاها صوبع زبدة طرية مقطع ولو نسيتى مش مهم نحطه على وش البطة ونقفل بطن البطة بالخلة او اربطيها






مرحلة الصدمة
نحضر الجريل نضعه على النار وشوية زيت
ونسخنها جيدا










 ونضع البطة تتحمر من الجانبين




ونضع البطة فى الصينية المجهزة بالبوكية جارنية




 ونحضر عصير البرتقال فريش








 ونصبه فوق البطة








ونضع فوق البطة قطع من الزبدة الطرية





 وكوب ماء نضعه بالصينية وندخلها الفرن
لمدة ساعة



وهنا خرجت من الفرن



 الصوص ال تحت البطة نخده ونعصره  بالكبه









 ونضعه الطاسه وعليه نصف كوب عصير برتقال ونتركه يغلى على النار ونصبه فوق البطه وقت التقديم



نجهز البرتقال للجرنش بالطريقة دى 

 ونجهز البطة بطبق التقديم


 نصب الصوص بالبرتقال عليها طعمه حلو اوى على فكرة الصوص دا



ويقدم بطة بالبرتقال  بس طعمها خطير وفعلا ال ماكلهاش فاته كتييييييييير لازم تجربوها









4 comments:

تاسلم اديك يا سوزي تحفة

اشكرك دعاء ربنا يكرمك

تسلم ايدك ..... ممتازة

ربنا يخليك يافريزة منورةوالله

إرسال تعليق

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More
中文(简体) Português English (US) Français Deutsch Italiano 日本語 한국어 Русский Español