الأحد، 29 يناير 2012

فراخ محشية بالكيس

فراخ محشية بالكيس مع الخضراوات
المقادير
فرخة
ارز
بصلة وطماطم
ملح وفلفل
وكمون كسبرة ناشفة وسماء وبهارات وزنجبيل بودر
خل وزيت زيتون
خضراوات بسلة وجزر وبطاطس
كيس حرارى
2معلقة دقيق

 
الطريقة
نحمر الارز بالسمن ثم نضيف الماء ونتركه يستوى حتى يتشرب ونوطى عليه دقائق بسيطة ونطفى يعنى مش طايب للنهاية حتى يكمل سوا داخل الفرخة

نحضر الخضار ونتبلة ونضيف له بصله جوليان ونقلب

 نفرم بصله مع طماطمايه وكل التوابل والزيت والخل 


 نتبل بها الفرخه من جوا وبره وتحت الجلد كويس 


 نقطع الكبد والقوانص ونتبلهم بنفس التتبيلة


 ونجهز كل المكونات الارز والفرخة والكبد والقوانص


 ونحشى الفرخة من تحت ومن رقبتها ونقفل بخله او عود الشواء بعد تصغيره

 
 ونحضر الكيس الحرارى بوضع معلقتين دقيق به وتحريكه جيدا ثم وضع الخضار به


 ثم وضع الفرخة المحشية

 
 ونقفل الكيس بالسلكه الموجوده بالكيس ونضعها بصينية الفرن وتدخل الفرن على درجة حرارة 250من تحت وفوق
اذا الوش متحمرش جيدا ممكن تفتحى الكيس وتتركيه تحت الشواية حتى تحمر الفرخه كما تفضلى


 وتقدم بالف هنا فرخة محشية بالكيس نقدمها على باقى الارز بعد اكتمال تسويتة ومع الخضار وبالف هنا













0 comments:

إرسال تعليق

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More
中文(简体) Português English (US) Français Deutsch Italiano 日本語 한국어 Русский Español