الجمعة، 20 يناير 2012

بيتزا باشكال مختلفة 1



بيتزا باشكال مختلفة
المقادير
1كيلو دقيق 
نصف معلقة صغيرة ملح
معلقة كبيرة خميرة بيرة
معلقة كبيرة سكر 
نصف كوب ماء دافئ
3معالق زيت زيتون
معلقة صغيرة عسل نحل
علبة زبادى بلدى كبيرة
ماء دافئ للعجن



الطريقة
نذوب الخميرة فى نصف كوب الماء الدافئ ومعه معلقة السكر ونقلب ونغطى الكوب ونتركه حتى يخمر
نحضر المواد الجافه ونقلبها معا وهى الدقيق والملح ونضيف لها العسل والزيت والزبادى ثم الخميرة ونعجن الكل بالماء الدافئ ونغطى وجه العجينة بالزيت من تحت وفوق ونغطى الاناء بالبلاستيك ونتركها فى مكان دافئ بعيد عن الهواء حتى تخمر




ونجهز الحشوات والصلصة
الصلصة عبارة عن ثوم مفروم يحمر فى قليل من الزيت ثم نضع عليه عصير الطماطم ونتركة يتسبك
ونملحه بملح وفلفل وكمون وزنجبيل بودر وبهارات وكسبرة ناشفة وبابريكا وهو الفلفل الحلو او حسب رغبتك فى تمليحه 
وممكن نضيف عليه كمان 2كيس صلصة طماطم حتى تعطى لون احمر وجميل ونطفى النار عليها ونتركها تبرد
الحشوات
سدق
طماطم وفلفل وبصل الكل مقطع صغير ومرشوش البصل  سماق
جبنة تركى وجبنة شيدر  وجبنة شيستروجبنة موتزاريلا وجبنة كيرى
مشروم
تونة
زيتون مقطع
نفرد جزء من العجينة ونقطعها بالشكل دا


 ونطبقها ونضعها فوق الصينية المدهونة بالزيت وهذه المرة سوف نخبز البيتزا على ظهر الصينية وليس بداخلها
ودى طريقة جميلة من صديقتى الحبيبة رشا موسى ربنا يخليها
وفعلا طريقة جميلة اوى ونحشى اطراف البيتزا بالسدق نرص السدق على الاطراف و نشوف مع بعض الصور




ونضع معلقتين صلصة بالمنتصف وقليل من جبنة موتزاريلا

ثم نضع الحشوة وهنا كانت بالتونة وعليها الطماطم والبصل والفلفل وجبنة تركى وزيتون




 وندهن اطراف البيتزا بالبيض ونرش عليها سمسم وحبة البركة


 وهنا صورة مقربة 




 وندخلها الفرن  على درجة حرارة  200 ومن تحت فقط حتى تستوى العجينة شوية ثم نضيف على الوجه الجبنة الموتزاريلا ونشغل الشواية حتى يحمر الوجه



 البيتزا استوت تمام وكانت روعة لازم تجربوها وبالف هنا

















3 comments:

تسلم ايدك .... وفكرة ضهر الصينية دي ممتازة

والله فكرة حلوة يا سوزى نجربها ان شاء الله وتسلم ايدك يا قمر

بارك الله فيمن علم وتعلم..اشكرك جزيل الشكر

إرسال تعليق

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More
中文(简体) Português English (US) Français Deutsch Italiano 日本語 한국어 Русский Español