الأحد، 1 يناير 2012

مسابقة اجمل طبق على الفيس بوك للاسبوع الثالث

مسابقة اجمل طبق على الفيس بوك للاسبوع الثالث
وفاز به كل من:-
سها ابراهيم عن طبق ديك رومى
نادية حسن عن طبق الارز
نادية حسن ايضا عن طبق التارت
الف مبروك للفائزين وتمنياتنا لكم بالتوفيق 
الطبق الاول وفازت به سها ابراهيم
ديك رومى
 ديك رومى رستو
اول خطوة ضرورة غسل الديك الرومى جيد جدا بالدقيق والملح والخل
يتم تتبيل الديك بالتالى بصله كبيرة 2 طماطم ملح وفلفل حبهان مطحون حبه واحده جوزة الطيب نصف فنجان زيت اى نوع ذرة او زيتون ورق لاورو ونصف ملعقه جنزبيل لان الجنزبيل له طعم لازع فيكفى نصف ملعقه
يضرب المقدار فى الخلاط ويتم تتبيل الديك اسفل الجلد من الرقبه و بين الوراك وداخل الديك جيدا ويتم عمل نصف كوب مكون من ماء بصل مع 2 لمونه و ملح وفلفل ويتم حقن صدر الديك والوراك عن طريق حقنه حتى يصبح الصدر جوسى ولا ينشف ويترك فى التتبيله ممكن حتى 10 ساعات
يتم تسخين الفرن على درجه حرارة لا تقل عن 280 وحتى 300 درجه
يوضع الديك فى صينيه بها جزر وبصل وطماطم وكرفس حتى لايلتصق الديك فى الصينيه ويوضع الماء ويغطى جيد جدا الديك بورق الفويل ويوضع فى الفرن ويتم تزويده بالماء كلما احتاج حتى النضج
معلومه ..يتم نضج الديك الرومى على حسب وزنه وكل كيلو جرام وزن يحتاج حوالى 35
دقيقه للتسويه
بعد التأكد من نضج الديك نرفع ورق الالومنيوم ونتركه حتى يحمر ويصبح باللون الذهبى
علامة نضج الديك الرومى
هو انة اذا غرس سكين فى الورك يكون ناضج ( اذا نضج الورك نعرف انه باقى الديك قد نضج )
وبالهنا والشفا
ست البيت
الطبق الثانى ارز وفازت به نادية حسن الف مبروك نادية
الرز بالكبد والقوانص
الطريقه والمقادير بحسب الرغبه
اقدح سمن على قدر كميه الرز اللى هاعمله
وانزل بيه مستكه تسيح
انزل بالرز والسمن ساخن جدا والتقليب مستمر
اول ماياخد الرز اللوت الكافيه الفاتح انزل عليه ببصل مفروم وشوية حبهان بودر وقرفه بودره ومش عايزه البصله تتحمر اول ما سقطها هاتشف انزل على طول بالشوربه والملح
احط الشوبه لكل كوب رز كوب ونصف شوربه واول ما يبداء يتشرب
احط عالجنب شوية زبيب ياخدو البخار واغطى عليهم
اسوى الكبد على بال الرز مايتشرب
الكبد والقوانس بعد غسيلهم وتقطيعهم
اسلق القوانس بالبصل والمستكه والحبهان ولما تنشف ميتها وتستوى احط فصين توم مفرومين والكبد وملعقة سمنه واشوح
ارجع للرزاستوى والريحه روعه
بجيب بوله واحط الكبد والقوانص وانزل بالرز عليهم واقلب يامعلم وممكن يضاف لوز او كاجو محمر للى بيحب
الطبق الثالث وفازت به نادية حسن الف مبروك نادية
عن طبق التارت
تارت الشكولا مع صوص التوفى
المقادير والطريقه
تلت كوب زبده حرارة المطبخ
تلت كوب سكر ناعم
اخلطهم كويس لحد مايصيرو زى الكريمه ثم اضيف لهم
كوب وربع دقيق مع ربع ملعقه صغير بكن بودر واخلطهم مع بعض كويس لحد مالقاهم زى الحبيبات اضيف لهم
صفار بيضه مع فانيليا واعجنهم كويس لحد ماتتكور واتركها ربع ساعه ترتاح
ابطن صنية التارت بسمن ودقيق وابطط العجينه فيها واخبز على 160 وربع ساعه بتكون استوت واحمر الوش واخرجها تبرد

مقادير الحشو والتزين

2علبة قشطه
100جرام شكولا خام غامق
علبة كريم كراميل
مكسرات
الطريقه
بعمل الكريم كراميل بالارشادات اللى موجوده على العلبه واضيف له علبة قشطه وديه اختيارى للى يحب واتركه يبرد ويجمد بالتلاجه
ولما جمد مديته فوق التارت
واجهز شكولاته الوجه اعمل حمام مائى للشكولا واضيف لها مكسرات وتلات ارباع علبة القشطه والقشطه هنا اساسى واتركهم بالحمام الساخن لين يصيرو خليط لزج
اتركه يبرد واضيفه فوق الكريم
اكرمل تلات ملاعق كبار سكر ويبقى لون الكراميل ارفعهم من عالنار واضيف لهم الربع الباقى من القشطه كده بقا عندى طوفى انا عبيته بقلم التزين ورسمت خطوط عشوائيه
وغمست مكسرات التزين بشيره عشان تفضل لامعه وزينت بيها الوجه والطعم كان خيييال اكتر من رائع الحمد لله
الف مبروك للفائزين 
مع تحياتى سوزان مقاوى


5 comments:

الف مبروك نانى الف مبروك سها

حلوين جداااااااااااا والف الف مبروك وبجد بتستاهلو اكتر من كده بكتيييييييير يا قمرات

شكرا رشا نورتينى حبيبتى

قم بمشاركة هذا الألبوم مع الجميع عبر إرسال هذا الرابط العام:http://www.facebook.com/album.php?aid=35532&id=109771745743555&l=a11b499b09


رابط معلومات الفاكهة
رابطة البوم الحلويات
قم بمشاركة هذا الألبوم مع الجميع عبر إرسال هذا الرابط العام:http://www.facebook.com/album.php?aid=33266&id=109771745743555&l=3efb7de894

رابط البوم الجبن
قم بمشاركة هذا الألبوم مع الجميع عبر إرسال هذا الرابط العام:http://www.facebook.com/album.php?aid=45249&id=109771745743555&l=6f4cb2332c

رابط البوم المشروبات
قم بمشاركة هذا الألبوم مع الجميع عبر إرسال هذا الرابط العام:http://www.facebook.com/album.php?aid=39294&id=109771745743555&l=539108b409

الرابط العام
قم بمشاركة هذا الألبوم مع الجميع عبر إرسال هذا الرابط العام:http://www.facebook.com/album.php?aid=20546&id=109771745743555&l=b897897d6e

رابط البوم الشورب
قم بمشاركة هذا الألبوم مع الجميع عبر إرسال هذا الرابط العام:http://www.facebook.com/album.php?aid=33264&id=109771745743555&l=39b20ac77c

رابط البوم السلاطات وفواتح الشهية

قم بمشاركة هذا الألبوم مع الجميع عبر إرسال هذا الرابط العام:http://www.facebook.com/album.php?aid=33269&id=109771745743555&l=caf4205be4

رابط البوم المعجنات
قم بمشاركة هذا الألبوم مع الجميع عبر إرسال هذا الرابط العام:http://www.facebook.com/album.php?aid=33282&id=109771745743555&l=d509c5f721

رابط البوم السندوتشات
قم بمشاركة هذا الألبوم مع الجميع عبر إرسال هذا الرابط العام:http://www.facebook.com/album.php?aid=33288&id=109771745743555&l=3d683259ae

رابط البوم الاطباق الرئيسية الدواجن واللحوم البيضاء
قم بمشاركة هذا الألبوم مع الجميع عبر إرسال هذا الرابط العام:http://www.facebook.com/album.php?aid=33283&id=109771745743555&l=dac9a82f42



البوم الاطباق الرئيسية لحوم ومشتقاتها
http://www.facebook.com/media/set/?set=a.173802889340440.54174.109771745743555&l=ad93b449d5


البوم اطباق رئيسية اسماك وبحريات
http://www.facebook.com/media/set/?set=a.173629862691076.54097.109771745743555&l=384a0756d9


رابط البوم الايس كريم
قم بمشاركة هذا الألبوم مع الجميع عبر إرسال هذا الرابط العام:http://www.facebook.com/album.php?aid=41088&id=109771745743555&l=a2b772ac32

رابط البوم الخضروات
قم بمشاركة هذا الألبوم مع الجميع عبر إرسال هذا الرابط العام:http://www.facebook.com/album.php?aid=37993&id=109771745743555&l=dbc6d441d0

رابط البوم الصحة الغذائية
قم بمشاركة هذا الألبوم مع الجميع عبر إرسال هذا الرابط العام:http://www.facebook.com/album.php?aid=36175&id=109771745743555&l=b2c27c301


رابط البوم المربات

قم بمشاركة هذا الألبوم مع الجميع عبر إرسال هذا الرابط العام:http://www.facebook.com/album.php?aid=34629&id=109771745743555&l=64392b9485

رابط البوم معلومات عن الطهو والصوصات
قم بمشاركة هذا الألبوم مع الجميع عبر إرسال هذا الرابط العام:http://www.facebook.com/album.php?aid=33285&id=109771745743555&l=7a447174b9

رابط البوم المكسرات والاعشاب والتوابل
قم بمشاركة هذا الألبوم مع الجميع عبر إرسال هذا الرابط العام:http://www.facebook.com/album.php?aid=39468&id=109771745743555&l=97975917fe

رابط البوم الديكور
قم بمشاركة هذا الألبوم مع الجميع عبر إرسال هذا الرابط العام:http://www.facebook.com/album.php?aid=33305&id=109771745743555&l=2de658a2af



رابط البوم الاطفال
قم بمشاركة هذا الألبوم مع الجميع عبر إرسال هذا الرابط العام:http://www.facebook.com/album.php?aid=48025&id=109771745743555&l=b7ca23e7d2

رابط الفيديوهات
"http://www.facebook.com/video/?id=109771745743555"

البوم رمضانيات
قم بمشاركة هذا الألبوم مع الجميع عبر إرسال هذا الرابط العام:http://www.facebook.com/media/set/?set=a.199853776735351.61397.109771745743555&l=b24c21fb32


البوم مسابقة احسن وصفة
قم بمشاركة هذا الألبوم مع الجميع عبر إرسال هذا الرابط العام:http://www.facebook.com/media/set/?set=a.199878090066253.61399.109771745743555&l=4f5e90c90a

رابط الصفحة كلها

http://www.facebook.com/pages/Mohamead-farwela-super-chef/109771745743555

الف مليون مبررررررررررروك

إرسال تعليق

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More
中文(简体) Português English (US) Français Deutsch Italiano 日本語 한국어 Русский Español