السبت، 21 يناير 2012

كبسة بصدور الفراخ روعة


كبسة بصدور الفراخ روعة
المقادير
صدور فراخ على حسب افراد الاسرة
بصلة
2كوب عصير طماطم
2كوب ارز بسماتى
معلقة كبيرة بهارات كبسة
قرفة اعواد خشب
قرنفل
قطعة زبدة اوممكن ربع كوب زيت
ملح وفلفل اسود حصى وناعم
حبهان وورق لورى
ماء

 
الطريقة
نضع الزبدة على النار او الزيت
ونشوح الفراخ بها 

 

نضيف البهارات وورق اللورى وكله ماعدا القرفة والليمون

ونقلب ثم على جنب الفراخ نشوح البصل الجوانح


 نضيف عصير الطماطم ونقلب ونتركة يغلى خمس دقائق





  ثم نضيف الماء ونتركه يغلى حتى تستوى الفراخ

 نطلع الفراخ ونصفى الشوربة ونقيس بمعيار الارز ونضيف القرفة والليمون ونضيف الارز ونظبط الملح

 ونلمع وجه الصدور بصلصة وندخلها الفرن تحمر الوجه مع قطع زبدة او زيت حسب رغبتك



ونغرف ارز الكبسة ونجمله بقطع صدور الدجاج المخلية
ونجرنش الطبق بالبطاطس المرحة



 ويقدم كبسة الارز مع صدور الفراخ والبطاطس المرحة والبطاطس المقلية وصوص حلو اوى
عبارة عن بصلة وثوم يشوح على النار ثم نضيف عصير الطماطم لما يتسبك نضيف صلصة طماطم وماء ونتبل بالملح والفلفل ومعلقة سكر وزنجبيل بودر وربع كوب خل ونتركه يغلى ويقدم مع الكبسة او الفراخ عمتا حلو اوى









0 comments:

إرسال تعليق

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More
中文(简体) Português English (US) Français Deutsch Italiano 日本語 한국어 Русский Español