الأحد، 15 يناير 2012

مسابقة اجمل طبق على الفيس بوك للاسبوع الخامس

مسابقة اجمل طبق على الفيس بوك للاسبوع الخامس
وفاز به كل من:-
صافى ام عمروعن طبق سمك بلطى 

الشيف على بكرى عن طبق شوربة سمك 

ام يوسف عن طبق مهلبيه 

الف مبروك للفائزين وتمنياتنا لكم بالتوفيق
الطبق الاول سمك بلطى
وفازت به صافى ام عمرو الف مبروك صافى
 سمك بلطي مشوي بالرده :
سمك بلطي متنضف ومتشرح بالسكينه من بره ومتصفي كويس
خضار للحشو : فلفل اخضر ـ بصل ـ جزر مبشور ـ بقدونس مفروم
لتتبيل السمك : توم مفروم ـ فلفل حامي اخضر ـ كزبره جافه ـ ملح وكمون
عصير ليمون ـ خل
رده او نخالة الدقيق
الطريقه نتبل السمك بخلطة التوم والفلفل وعصير الليمون ونحشي الفتحات
نجيب الخضار نقطعه ونتبله من التتبيله ونحشي السمك بيها
نجيب صاج للشوي او جريل ونسخنه كويس ننزل السمك في الرده ونضعه علي الصاج الساخن فوق البوتاجاز لحد ما يستوي نقلبه علي الوجه الاخر
ثم نشيله من الصاج ننزله في تتبيله:
ماء ـ خل ـ عصير ليمون
ملح وفلفل وكمون وشطه نفس التتبيله بتاعة السمك ونضيف طماطمه مبشوره ثم ننشله من التتبيله ويقدم مع رز صياديه وسلطة طحينه او سلطه خضرا
 
الطبق الثانى شوربة سمك
وفاز به الشيف على بكرى الف مبروك يا شيف
شربه سي فود

5كوب ماء اواكثر
1 كيلو بحريات متنوعة مثل(الكابوريا_الجندوفلي_الكاليماري_سمك فليه)
2/1 كيلو جمبري
زيت زيتون
2 حبات بصل مكعبات صغيره
2 حبات جزرمبشور
2 حبات فلفل حسب الرغبة
كرفس مفروم
بقدونس مفروم
ليمون للتزيين
بهرات_كمون وكسبره وفلفل ابيض
ملح
4ملاعق دقيق


طريقة العمل


يوضع الماء في قدر لدرجة الغليان ثم نرش الملح ثم نضع البحريات المتنوعه لحين نضوجها
ثم نضيف الخضار والبهرات
ثم نحضر طاسه بها 2ملعقه من زيت الزيتون ثم نرفعها علي نار هادئه ونضيف لها الدقيق مع التقليب المستمرلمده دقيقه واحده
ثم نضع الدقيق علي الشريه مع التقليب المستمر ونسبها تغلي لمده 5 دقائق علي نار هادئه
وتقدم


استمتعو بــ اشهى المأكولات من مطبخي مع الشيف علي بكري
 
الطبق الثالث مهلبيه
وفازت به ام يوسف الف مبروك ام يوسف
مهلبية
برتقال
شيكولاتة
فراولة
الطريقة
ا بتعصرى البرتقال وبعدين تحطى له سكر وتسخنيه ع النار وتدوبى نشا وتقلبيه لحد مايبقى قوامه كريمى....والفراولة نفس الطريقة بس بتعصريها بشوية لبن.....والشيكولاتة بتدوبى معلقتين كاكاو مع كمية من اللبن على حسب حاجتك وتغليهم ع النار وتقلبى فيهم النشا,,,,بتحطى اول طبقة البرتقال وتبرد تضيفى الشيكولاتة وبعد كده الفراوله
الف مبروك للفائزين مع تحياتى الادمن سوزان مقاوى 


0 comments:

إرسال تعليق

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More
中文(简体) Português English (US) Français Deutsch Italiano 日本語 한국어 Русский Español