الأربعاء، 28 ديسمبر 2011

كانيلونى

 كانيلونى
صنف ايطالى
حلو اوى

 المقادير
الكرب
2بيضة
كوب دقيق
كوب وربع لبن
فانيليا
عصير ليمون وزيت الاتنين بمعلقة واحدة 
ذرة ملح
الحشو لحمة معصجة
خضار مسلوق وجبنة موتزاريلا
الجرنش صلصة لدهن الوجه وجبنة موتزاريلا


الطريقة
نضرب البيض والفانيليا ثم نضيفه للدقيق والملح ونقلب بمعلقة حتى تصير عجينة سائلة 
يصفى بالمصفاة السلك ثم نضع الليمون والزيت بمعلقة واحدة الاثنين ونقلب
وبكدا نكون جاهزين لعمل وحدات الكرب
وهنا شكل العجينة السائلة



 تقلى وحدات الكرب باخذ معلقة كبيرة كبشة ووضعها فى طاسة تيفال مسخنة على النار وفيها قطرات من الزيت




 وتقلب على الجهة الاخرى


 ثم ننزلها فى صينية فيها ورق مناديل المطبخ لامتصاص الزيت

 وتحشى وحدات الكرب باللحم المعصج



 وممكن تحشى بالبسلة وجزر وبطاطس وجبنة موتزاريلا ويتبل الكل ملح وفلفل



ترص وحدات الكانيلونى فى صينية الفرن ونجهز صلصة وجبنة موتزاريلا 



 ونمسح على وجه الكانيلونى بفرشاة بالصلصة المتبلة ملح وفلفل



 ونرش الوجة بالموتزاريلا


 وتدخل الفرن ليحمر وجهها فقط لان كل المكونات مستوية

وتخرج بالشكل دا
ويرص فى طبق التقديم بطريقة جميلة ويقدم  بالف هنا









2 comments:

حلو اوي علشان من ايدك ..... تسلم ايدك

ربنا يخليك يا فريزة يا ست الكل

إرسال تعليق

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More
中文(简体) Português English (US) Français Deutsch Italiano 日本語 한국어 Русский Español