الأحد، 25 ديسمبر 2011

تارت الفراولة



تارت الفراولة
المقادير
1.5 كوب دقيق
2 م . ك سكر
رشة ملح
فانيليا
10م .ك زبدة مثلجة
2 م. ك ماء مثلج
بيضة
للحشو
كستر
فراولة

 
الطريقة
بنضرب الزبدة بالسكر والبيضةوالفانيليا
ثم نضيف الدقيق والملح والماء
ثم نلم العجينة كويس باليد ونضعها بطبق ونغطيها بالبلاستيك وندخلها الثلاجة ساعة


نرش دقيق على الرخامة ونفرد العجينة بالدقيق بحيث تكون اكبر من حجم الصينية
ونضع التارت بالصينية ونساويه فيها كويس باليد ونحدد الاطراف
ونشوكها بالشوكة عشان لا ترتفع
وندخلها الثلاجة نصف ساعة'طبعا لو عندك تقل او حبوب بتحطى ورقة زبدة على التارت وتضعى الحبوب انا مكنشعندى المرة دى
ثم ندخلها الفرن على درجة 180 لمدة 20 دقيقة وتابعيها قبل ذلك حتى يكون لون اطرافها ذهبى تضعى التارت تحت الشواية عشان يحمر الوجه ةبكدا يكون التارت جاهز لما يبرد شوية نخرجه من الصينية 

ودا شكله من الاسفل حلو وذهبى ايه رايكم


ونكون عاملين الكستر وبرد نضعه فوق التارت وندخله الثلاجة حتى يجمد او الفريزر لو مستعجلين

ثم تاتى المرحلة الاخيرة والجميلة وهى تزويقة بالفراولة ونجمله بالشكل دا










ايه رايكم فى شكلة حلو اوى ويا ريت تجربوه وتدعولى





  صورة جانبية

ويقدم تارت الفراوله وبالف هنا







  صورة عن قرب


ويقدم تارت الفراولة


ومتنسوش الرد رأيكم يهمنى 


8 comments:

عجبتكم يا بنات اى تعليق هنا يعنى متسبونيش كدا ههههههههههههه

تسلم ايديكى ياقمر بس مش فاهمة لية الحبوب وورقة الزبدة

عشان متقبش من تحت وكمان عشان تحتفظ باجنبها عالية متكشش
يعنى مهمة فعلا ممكن كيلو حبوب وتفضلى محتفظة به دايما للتارت تخبزى به وتشيليه دايما هيعيش معاك ان شاء الله اعمل كدا المرة الجاية

شكرا وتسلم ايديكى مرة تانية

لا شكر على واجب اهلا بك

بجد شكله جناااااااااااان حلو اوى يا سوزى تسلم ايدك حجربه واقولك النتيجه

هيعجبك اوى يا رشا واشكرك على دعمك لى

جميل جدااااااااااااا بس ليا سؤال ممكن تتعمل بعجينة الباستا فلورا

إرسال تعليق

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More
中文(简体) Português English (US) Français Deutsch Italiano 日本語 한국어 Русский Español