الأربعاء، 14 ديسمبر 2011

كيكة البرتقال


المقادير
5بيضة 2كوب دقيق كوب عصير برتقال فرش معصور يدوى 1كوب سكر سنترفيش
باكو بيكنج بودر فانيليا ذرة ملح( من 2الى 4معلقة كاكاو حسب الرغبة )او ممكن الاستغناء عنه



الطريقة
نضرب البيض بالسكر والفانيليا حتى يتضاعف حجمه ثم نضيف خليط الدقيق والمبودر وذرة الملح والعصير
ونضرب على سرعة اقل ثم فى صينيه مدهونة بالسمن ومرشوشة بالدقيق نضع خليط الكيك اوممكن نضع تلتين الخليط والثلث الباقى نلونه باضافة بودرة الكاكاو ونضرب حتى يختلط فقط ونضيف فوق الخليط السابق كما بالشكل
وندخل الصينية فرن سبق تشغيلة من بداية عملنا بالكيك وتكون درجة الحرارة 180درجةلمدة 35 دقيقة ونفتح الفرن ونتابعها
وهنا خرجت من الفرن



نتركها بالصينية حتى تهدأ ثم نقلبها فى طبق ونبدأ مرحلة الجرنش
نقسمها من المنتصف ونسقيها بشراب الكمبوت ونضع كريم شانتية وقطع كمبوت ثم كريم شانتية على الوجة الاطراف
ووضعت جوز هند على الاطراف ولونت جزء من جوز الهند باللون الاحمر وجملت به بالشكل دا




                ثم نجمل وجه التورتة بوردات من الكريم شانتية وقطع الانانس ووضعت كوب بمنتصف التورتة وجملته 

   بالكريم شانتية حتى اخفيها ووقفت عليها تمثال صغير بالشكل دا

وتقدم تورتتنا بالف هنا ايه رايكم فيها 













0 comments:

إرسال تعليق

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More
中文(简体) Português English (US) Français Deutsch Italiano 日本語 한국어 Русский Español