السبت، 24 ديسمبر 2011

المحشى وصل (ضلمة)

 الشتا بيحب المحشى والنهردة عاملين احلى محشى
كوسة وباذنجان وجزر وطماطم وفلفل اخضر وبصل 
ايوة هنحشى جزر وبصل وطعمه حلو اوى



نقور الكوسة والباذنجان والجزر




ونحضر خلطة المحشى
نغسل الارز ونغسل الخضرة الخاصة بالمحشى كسبرة خضراء وشبت
وممكن نضيف نعناع جاف او اخضر وممكن بصل اخضر يقطع صغير
ونضيف سمن وزيت نسيحهم ونضيفهم ونضيف ملح وفلفل وبهارات وكسبرة ناشفة وكمون وزنجبيل بودر وشمر وجوزة الطيب

ونقلب الخلطة كويس ونسلق البصل نجيب البصلة ونقشرها ونغسلها ونقسمها نصفين ونسلقها

ونحشى البصل كل ورقة تحشى بالشكل دا ونلف
 ونحشى الكوسة والجزر والباذنجان

 حطيت الباذنجان فى اناء منفصل وهنا الجزر والكوسة والبصل
ونسقى المحشى بالشوربة او ماء وبه مرقة دجاج ونضيف حبهان وورق لورى ونغطى الاناء


ونضعه على النار ونتركه حتى يستوى 
وهنا شكله لما شرب ماؤة ونوطى عليه ونسقيه 2 او 3 معالق سمن



وهنا محشى الطماطم

 وهنا محشى الفلفل الخضر


 ويقدم محشى ضلمة متنوع الاشكال والالوان وخطيييييييييير



 اتفضلوا




ايه رايكم فى الطبق دا  
على فكرة الجزر والبصل طعمه خطير اوى


0 comments:

إرسال تعليق

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More
中文(简体) Português English (US) Français Deutsch Italiano 日本語 한국어 Русский Español