الجمعة، 23 ديسمبر 2011

تورتة بالفواكة والسفن اب




ايه رايكم تورتة حكاية ولها حكاية ههههههههههه
المقادير
كيك السفن اب
على طريقتى وخلاصة تجارب ناس كتير
والحقيقة احلى كيك  عملته هش وخفيف وعالية جدا ماشاءالله يا ريت تجربوها
نشوف المقادير مع بعض

3كوب دقيق
2كوب سكر
4بيضة
فانيليا _كيس مبودر كله
ربع معلقة ملح
كوب سفن اب
كوب زيت 
معلقة كبيرة بشر برتقال او ليمون انا هنا حطيت برتقال
الحشو 
خلطة الكريم شانتية بالكريم كراميل
1كريم كراميل
1كيس كريم شانتية
2جبنة كيرى
 كوب لبن
نصف كوب ماء
للتزيين كمبوت خوخ واناناس وكيوى وبرتقال
كريم شانتية وكريز






اول حاجة نشغل الفرن على 180 درجة وندهن الصينية  بالسمن


 ونرشها بالدقيق





ونضع فيها ورقة ذبدة بالقاع فقط وليس الاجناب


نضرب السكر بالبيض والفانيليا حتى يتضاعف حجمه
ثم نضيف الزيت والسفن وبشر البرتقال  
 ونضرب 
ونضيف خليط الدقيقوالملح والمبودر بعد خلطهم معا جيدا ونضرب على سرعة بطيئة



نصب الخليط فى الصينية المجهزة وناخذ جزء من الخليط ونلونه باللون الاحمرودا طبعا اختيارى
ونضعه بالشكل دا



حبيت العب شويه بالخله الطويلة برسم اشكال للاستمتاع فقط هههههههه


وندخلها الفرن 
على درجة 180 درجة ونقفل شباك المطبخ  عشان مندخلش اى هواء واحنا مخرجين الكيك
وبيخرج بالشكل دا 
نطفى عليها الفرن ونتركها بالفرن 5دقائق
وبعدين نخرجها ونتركها بالصينية 10دقائق لانها بتكون هشة اوىلو قلبناها وهى سخنة هتهبط
وبعدين قلبتها  


عايزين نقسمها تلاتة نضع خلة ونعلم العلامات ونقطع بسكينة مشرشرة 





ونضع خلطة الكريم شانتية بالكريم كراميل 


 نحشى كل الطبقات بالشكل دا



 ونضع كريم شانتية  على الوجه والاجناب ونجمل بكمبوت خوخ واناناس وكيوى وشرائح برتقال ونلمع الفاكهة 



وجملته بالنهاية بالكريزوتقدم تورتتنا بالف هنا 




ووضعت تمثال صغير لبنت جميلة ايه رايكم




منظر لها من الداخل خطيرة جربوها على ضمانتى




اتفضلم معانا




متنسوش الرد  عايزة تعليقاتكم وتقيمكم للموضوع




7 comments:

تسلم ايدك واضح من شكلها انها حلوة اوى بس فكرة السفن ده جديدة

لا مش جديدة موجودة من زمان ومجربةوكنا كمان بنعملوا بالشويبس

سلمت الانامل حبيبتى رووووووووووووووووعة بجد

تسلمى يا دمعة حنين الف شكر

تسلم ايدك
شكلها روووعه واكيد طعمها خيااال
بس من فضلك ابقي اكتبي كام باكو فانيلا بتحطي
وشكرا

very nice and i will try to do it ISA

واو تسلم ايدك هجربها لحماتى جيه بكره على ضمنتك

إرسال تعليق

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More
中文(简体) Português English (US) Français Deutsch Italiano 日本語 한국어 Русский Español