الاثنين، 20 فبراير 2012

ارز بالخلطة والكبد

ارز بالخلطة والكبد
رز بالكبد  " ارز بالخلطه " ...
أنا طريقتى فى الرز بالخلطه هى طريقه تحمير السكر فى الاول ...
نقطع البصلة عشان نعصق الكبد والقوانص ثم نضيف زيت فى طاسة ونضع البصله المفرومة ثم نضع القوانص الاول ونضيف شوية مية ونقلبها باستمرار


 
 ونغطى عليها شوية مع متابعتها ثم نضيف الكبد (لان القوانص بتاخد وقت اطول فى السوا) ونضيف البهارات ملح-فلفل -جوزة الطيب-ورق لورا- حبهان
ثم نضيف شوية مية مع الحاجة وبعد ماتتعصج نطفي عليها ونخليها على جنب.

الارز: نضيف فى حلة معلقتين السكر نعلى النار الى ان يصير لونها كارميل وبعد كدة نضيف المية  حسب نوع الارز البسمتى او المصرى ثم نضيف قرفة خشب وورق لوا وقرنفل وملح وحبهان وقطعة زبدة صغيرة واول ماتغلى المية نكون مجهزين الارز ونقعينة قبلها ونحطة فى المية المغلية على طول ونهدى النار لحد لما يستوى
 
لو عندك مكسرات اتبعى الاتى

 نقوم بتسييح قطعة زبدة صغيرة ثم نضيف المكسرات ( لوز - بندق- زبيب- صنوبر ) ونضع حبهان ناعم وورق لورا نحمرهم شوية وبعدين نقوم ضايفنهم على الارز بالكبد والقوانص.
واترككم مع الصور شرحه نفسها 
 






ويقدم ارز بالخلطة والكبد روعة جربوه


 بالف هنا




0 comments:

إرسال تعليق

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More
中文(简体) Português English (US) Français Deutsch Italiano 日本語 한국어 Русский Español