الجمعة، 17 فبراير 2012

رول الفراخ او سويسرول الفراخ

رول الفراخ او سويسرول الفراخ

المقادير 

فرخة مخليه من العظم 
2كوب ارز
معلقة كركم
سمن او زبدة
خضار عبارة عن بسلة وجزر
خيط ابيض او مخصوص للاستعمال الاكل
بصلة
ملح وفلفل وبهارات وكمون وزنجبيل وبابريكا او حسب اختيارك بالتتبيل
ورق فويل


الطريقة

فى اناء الارز نضع الارز المغسول ومعه الماء والملح وفلفل والسمن او على النار نضع السمن اولا ثم الكركم يسخن قليلا ثم نضيف الماء وباقى المكونات وممكن نعمل ارز ابيض اناهذه المره عملته بارز بالكركم

 ثم نضع الخضار يطيب على البخار فوق الارزومعه ملح وقطعة سمن او ممكن الاستغناء عن السمن او تسلقيه عادى بملح وفلفل

ثم نغسل الفرخة جيدا ونضعها بكيس وندقها من الجهتين مثل الاسكالوب


 نحضر البصلة ونبشرها او نفرمها بالكبه


 وهنا الملح كنت نسياه ونقلب الكل ونتبل بها الفرخة من الجهتين




 نحضر كل مكوناتنا الفرخة على ورقة فويل وجاهزة بصينيةالفرن بها فويل ايضا والارز استوى وكذلك الخضار


 ثم نضع كمية من الارز على الفرخة ثم الخضار


 ثم نلف الفرخة رول على بعضها ونربط بالخيط ونلف الفويل عليها ونغلقها من الاجناب


 ونضع ماء وملح وفلفل وورق لورى بصينية الفرن وندخلها الفرن على درجة حرارة 250من تحت لمدة ساعة بفرن الكهربا
ثم نقطع الورقة الفويل من فوق وندهن وش الرول بالصلصة وملح وفلفل وزيت زيتون ومعلقة كاتشب ونتركها تحت الشواية وتقدم


 وتقدم بالف هنا 

وتقطع شرائح وتقدم 
منظرها من الداخل






0 comments:

إرسال تعليق

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More
中文(简体) Português English (US) Français Deutsch Italiano 日本語 한국어 Русский Español