تارت الفراولة
المقادير
1.5 كوب دقيق
2 م . ك سكر
رشة ملح
فانيليا
10م .ك زبدة مثلجة
2 م. ك ماء مثلج
بيضة
للحشو
كستر
فراولة
الطريقة
بنضرب الزبدة بالسكر والبيضةوالفانيليا
ثم نضيف الدقيق والملح والماء
ثم نلم العجينة كويس باليد ونضعها بطبق ونغطيها بالبلاستيك وندخلها الثلاجة ساعة
نرش دقيق على الرخامة ونفرد العجينة بالدقيق بحيث تكون اكبر من حجم الصينية
ونضع التارت بالصينية ونساويه فيها كويس باليد ونحدد الاطراف
ونشوكها بالشوكة عشان لا ترتفع
وندخلها الثلاجة نصف ساعة'طبعا لو عندك تقل او حبوب بتحطى ورقة زبدة على التارت وتضعى الحبوب انا مكنشعندى المرة دى
ثم ندخلها الفرن على درجة 180 لمدة 20 دقيقة وتابعيها قبل ذلك حتى يكون لون اطرافها ذهبى تضعى التارت تحت الشواية عشان يحمر الوجه ةبكدا يكون التارت جاهز لما يبرد شوية نخرجه من الصينية
ودا شكله من الاسفل حلو وذهبى ايه رايكم
ونكون عاملين الكستر وبرد نضعه فوق التارت وندخله الثلاجة حتى يجمد او الفريزر لو مستعجلين
ثم تاتى المرحلة الاخيرة والجميلة وهى تزويقة بالفراولة ونجمله بالشكل دا
ايه رايكم فى شكلة حلو اوى ويا ريت تجربوه وتدعولى
صورة جانبية
ويقدم تارت الفراوله وبالف هنا
صورة عن قرب
ويقدم تارت الفراولة
ومتنسوش الرد رأيكم يهمنى
8 comments:
عجبتكم يا بنات اى تعليق هنا يعنى متسبونيش كدا ههههههههههههه
تسلم ايديكى ياقمر بس مش فاهمة لية الحبوب وورقة الزبدة
عشان متقبش من تحت وكمان عشان تحتفظ باجنبها عالية متكشش
يعنى مهمة فعلا ممكن كيلو حبوب وتفضلى محتفظة به دايما للتارت تخبزى به وتشيليه دايما هيعيش معاك ان شاء الله اعمل كدا المرة الجاية
شكرا وتسلم ايديكى مرة تانية
لا شكر على واجب اهلا بك
بجد شكله جناااااااااااان حلو اوى يا سوزى تسلم ايدك حجربه واقولك النتيجه
هيعجبك اوى يا رشا واشكرك على دعمك لى
جميل جدااااااااااااا بس ليا سؤال ممكن تتعمل بعجينة الباستا فلورا
إرسال تعليق