كبسة بصدور الفراخ روعة
المقاديرصدور فراخ على حسب افراد الاسرة
بصلة
2كوب عصير طماطم
2كوب ارز بسماتى
معلقة كبيرة بهارات كبسة
قرفة اعواد خشب
قرنفل
قطعة زبدة اوممكن ربع كوب زيت
ملح وفلفل اسود حصى وناعم
حبهان وورق لورى
ماء
الطريقة
نضع الزبدة على النار او الزيت
ونشوح الفراخ بها
نضيف البهارات وورق اللورى وكله ماعدا القرفة والليمون
ونقلب ثم على جنب الفراخ نشوح البصل الجوانح
نضيف عصير الطماطم ونقلب ونتركة يغلى خمس دقائق
ثم نضيف الماء ونتركه يغلى حتى تستوى الفراخ
نطلع الفراخ ونصفى الشوربة ونقيس بمعيار الارز ونضيف القرفة والليمون ونضيف الارز ونظبط الملح
ونلمع وجه الصدور بصلصة وندخلها الفرن تحمر الوجه مع قطع زبدة او زيت حسب رغبتك
ونغرف ارز الكبسة ونجمله بقطع صدور الدجاج المخلية
ونجرنش الطبق بالبطاطس المرحة
ويقدم كبسة الارز مع صدور الفراخ والبطاطس المرحة والبطاطس المقلية وصوص حلو اوى
عبارة عن بصلة وثوم يشوح على النار ثم نضيف عصير الطماطم لما يتسبك نضيف صلصة طماطم وماء ونتبل بالملح والفلفل ومعلقة سكر وزنجبيل بودر وربع كوب خل ونتركه يغلى ويقدم مع الكبسة او الفراخ عمتا حلو اوى
0 comments:
إرسال تعليق